Tropisk aroma

En veldig god kake med spennende aromaer av muskat, kakao og kanel.

Ingredienser

BUNN
125 gr smør
275 gr sukker
2 stk egg
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts malt kanel
2,5 dl melk
3 ss kakaopulver

GLASUR
100 gr meierismør
500 gr melis
3 ss kakaopulver
6 ss kaffe

PYNT
50 gr revet mørk sjokolade
melis

Mengde/antall

12 porsjoner

Fremgangsmåte

Bunn:
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Bland i sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.

Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt form. Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Dra gjennom røren med en gaffel for å få til et marmormønster. Stek kaken i rund kakeform, 24 cm i diameter, på 180 grader i ca 30 minutter.

Glasur:
Rør sammen mykt smør, melis, kakao og kaffe. Del kaken i to og smør glasuren mellom lagene og oppå kaken. Hvis det er noe glasur til overs, kan du sprøyte det langs kanten. Pynt med revet mørk sjokolade og evt et lett melisdryss på toppen.

Tips:
Hvis du ikke ønsker marmormønsteret, blander du kakaopulveret i hele røren.

#Kaker
Publisert: 01.04.2021
Oppdatert: 01.04.2021