Ingen jul uten gode pepperkaker. Litt myke inni og sprø på utsiden.
1. Smelt smøret i en kjele, tilsett fløte, sukker, sirup og krydder og varm/kok det til sukkeret løser seg opp. ta det av platen og avkjøl det litt før du tilsetter et sammenpisket egg.
2. Hell "sukkerbomben" altså da mener jeg massen du nylig kokte sammen i en kjøkkenmaskin og rør på laveste nivå til du har fått rørt inn alt melet og natronet. Deigen skal være veldig klissete. Dekk bake bollen med plastfolie og sett den enten i kjøleskapet eller ute på inngangspartiet til neste dag. Da får du en perfekt pepperkakedeig som ikke setter seg fast hvis du bruker en voksduk. Hvis du ikke har det, bør du bruke litt hvetemel når du kjevler ut. deretter stikker du ut deigen i forskjellige former og stek de på 180 grader til de er gyllen brune (6 ½ min). legg de på rist og la de "tørke" hvis du er for ivrig med å legge de i kakeboksen vil de bli myke.