Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Dette har blitt fast tilbehør, når vi lager ribbe i julen.

Ingredienser

940 gr rosenkål
7 dl vann
1 1/2 terning grønnsaksbuljong
5 ss pinjekjerner
100 gr bacon
2 1/2 ss smør

Mengde/antall

5 porsjoner

Fremgangsmåte

Slik renser du frisk rosenkål: Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.

Kok opp vann og buljongterning. Rosenkålen kokes i knapt 5 minutter: La det deretter renne godt av. Stek/rist pinjekjerner i tørr panne. Ta dem ut av pannen, og sprøstek baconet.

Like før servering, ha smør i en dyp panne eller vid gryte. Tilsett rosenkål og la den bli gjennomvarm. Tilsett pepper, bacon og pinjekjerner. Server retten rett fra pannen/gryten eller legg den over i et varmt serveringsfat.

#Juletradisjoner
Publisert: 24.12.2019
Oppdatert: 24.12.2019