Risotto med sopp og bacon

En enkel risotto som bare krever litt tålmodighet.

Ingredienser

2 dl Arborioris (ris til risotto)
2 dl sjalottløk
Matolje
1 dl hvitvin
3 dl hønsebuljong
2 ss smør
4 ss parmesan, nyrevet
Salt og pepper
300 gr sopp
Smør til steking
Timian, frisk
8 skiver bacon

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og fres i olje sammen med risen, til alt er blankt. Hell på hvitvin og kok inn. Tilsett hønsebuljong litt etter litt. Kraften skal koke helt inn mellom før du tilsetter ny kraft. Rør jevnlig under hele kokeprosessen.

Det vil ta ca. 20 min før risen er ferdig kokt og all kraften er tilsatt. Rør inn smør og revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Mens risen koker stek sopp i båter i smør, krydre med salt, pepper og frisk timian. Sprøstek bacon i skiver. Bland soppen inn i risottoen og server med sprøstekt bacon og revet parmesan.

#Middager
Publisert: 09.01.2019
Oppdatert: 02.04.2019