Rabarbragrøt

Rabarbragrøt er en kjent og kjær klassisk dessert som passer like godt til hverdags som til fest. Server gjerne med sukker og fløte eller pisket krem.

Ingredienser

600 gr renset rabarbra
4 dl vann
2 dl sukker
1 stk vaniljestang splittet i to på langs
4 ss potetmel

Mengde/antall

4 personer

Fremgangsmåte

Skrell rabarbrastilkene og kutt dem i små biter.

Ha rabarbra i en kjele sammen med vann, vaniljestang og sukker. Kok i ca. 10 minutter til rabarbraen er er helt mør. Pisk med en visp slik at rabarbraen blir til tråder. Smak og tilsett litt ekstra sukker hvis du ønsker en søtere rabarbragrøt.

Dra kjelen av varmen. Rør ut potetmelet i 4 spiseskjeer kaldt vann. Pisk potetmelet inn i rabarbrasuppen. Suppen tykner umiddelbart og blir til rabarbragrøt. Avkjøl rabarbragrøten og server.

#Desserter
Publisert: 22.05.2020
Oppdatert: 14.05.2024