Perfekt biff

Det er mange måter å få til en perfekt stekt biff, men med denne metoden blir resultatet perfekt hver eneste gang!

Ingredienser

250 gr biffkjøtt av god kvalitet
1 ss nøytral matolje
1 ss smør
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Ferske urter

Mengde/antall

1 person

Fremgangsmåte

TIPS: Velg kjøtt med en fin farge og gjerne godt med marmorering. Marmorering er de tynne stripene med fett du kan se i kjøttet. Dette smelter når du steker biffen og blir veldig saftig. Helst ytrefilet eller entrecote, de har mer smak en f.eks indrefilet. Kjøp stykker som ikke er for tynne. En god biff bør ha litt tykkelse. Ta på godt med salt og pepper.

Finn frem en god stekepanne. Det lønner seg å bruke en jern stekepanne, de holder temperaturen bedre. Sett på full varme på pannen og vent til den er sikkelig varm. Finn frem en nøytral olje. (det tåler mye høyere temperaturer enn smør) og tilsett i stekepannen. Når oljen begynner å ryke tilsetter du biffen i stekepannen. Målet her er å få en sikkelig stekeskorpe. Ikke snu biffen før det har gått ca 1 minutt. Stek raskt på alle sider og legg over i en ildfast form. Stekeskorpen er viktig for å få frem den gode smaken.

Nå skal du tilsette smak til biffen. Legg på litt godt med smør, hvitløk og gjerne noen urter. Tilsett litt mer salt og sett inn i oven på 180 grader. Bruk gjerne steketermometer. Da er det viktig at du setter termometeret midt i kjøttet. Det er en smakssak hvor mye man liker biffen stekt, men jeg tar den ut av ovnen når det har fått en kjernetemperatur på 58 grader. Det er min favoritt temperatur! (Tar ca. 15 min.)

VIKTIG! Nå må du la biffen hvile i 10 minutter før du serverer den eller skjærer den opp. Da renner ikke kjøtt kraften ut av biffen. Hvile av kjøttet før servering er veldig viktig og noe mange ikke har tålmodighet til. Med denne metoden har du full kontroll og du får et perfekt resultat hver gang. Lykke til!

#Middager
Publisert: 22.03.2019
Oppdatert: 02.04.2019