Kremet jordskokk-suppe

God og fyldig kremet suppe, med sprøstekte jordskokkskiver og spekeskinke. Passer som hovedrett eller forrett.

Ingredienser

500 gr jordskokker
2 stk sjalottløk, finhakket
2-3 fedd hvitløk
Smør til steking
1/2 dl hvitvin (Chardonney - Wente)
2,5 dl god kyllingkraft (Jacobs)
5,5 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
1/2 stk sitron, saft
Salt og pepper

GARNITYR
Jordskokkchips
God sprøstekt spekeskinke
Persille
God olivenolje
Brød eller krutonger

Mengde/antall

6 porsjoner (forrett), 3 porsjoner (hovedrett)

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i smøret, til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge. Skrell ca. 400 gram av jordskokkene, skjær dem opp i jevnstore biter, og la dem surre med. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn, og tilsett deretter kraft, melk, fløte. La det koke til jordskokkene er møre og fine. Når jordskokkene ferdig kokte kjører du suppen jevn med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mens suppen koker sprøsteker du spekeskinken. Legg skinkeskivene på et bakepapirkledd stekebrett og stek det ved 180 grader i 5-10 minutter, til skinkeskivene er sprø. Legg skivene deretter på litt kjøkkenpapir frem til de skal serveres. Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver, og sprøstek dem i litt olje. La jordskokkchipsen renne av på litt kjøkkenpapir, og strø litt flaksalt over.

Server suppen med sprøstekt spekeskinke og jordskokkchips som garnityr. Drypp over noen dråper av din beste olivenolje og gi suppen en dryss med frisk persille. Serveres med godt brød som tilbehør, eller krutonger.

#Middager
Publisert: 08.11.2018
Oppdatert: 02.04.2019