En utrolig god karamellpudding. Har blitt en juletradisjon hos oss.
200 gr sukker smeltes i formen til karamellpuddingen (200 °C ca. 20 min ). Skal stivne i formen etterpå.
Melkeblandingen/puddingen:
Melk, fløte, sukker og 1 vaniljestang/eller vaniljesukker kokes i 10 minutter. Avkjøles til ca 30 grader etterpå.
Pisk 7 egg i miksmaster i ca 30 sekunder, viktig at ikke de piskes for mye.
Når melkeblandingen er avkjølt, tømmes eggene oppi melkeblandingen.
Hell deretter blandingen oppi formen gjennom et dørslag (fjern vaniljestangen). Formen settes i vannbad i skypanne, inn i kald ovn. Sett ovnen på 150 grader. Puddingen skal stå 1,5 time i ovnene ETTER at ovnen er blitt 150 grader (125 grader i ny ovn).
Puddingen skal stivne over natta.