Karamellpudding

En utrolig god karamellpudding. Har blitt en juletradisjon hos oss.

Ingredienser

SUKKERLOKK
200 gr sukker

PUDDING
9 dl H-melk
3 dl fløte
115 gr sukker
1 stk vaniljestang eller 2-3 ts vaniljesukker
7 egg

Fremgangsmåte

200 gr sukker smeltes i formen til karamellpuddingen (200 °C ca. 20 min ). Skal stivne i formen etterpå.

Melkeblandingen/puddingen:

Melk, fløte, sukker og 1 vaniljestang/eller vaniljesukker kokes i 10 minutter. Avkjøles til ca 30 grader etterpå.

Pisk 7 egg i miksmaster i ca 30 sekunder, viktig at ikke de piskes for mye.

Når melkeblandingen er avkjølt, tømmes eggene oppi melkeblandingen.

Hell deretter blandingen oppi formen gjennom et dørslag (fjern vaniljestangen). Formen settes i vannbad i skypanne, inn i kald ovn. Sett ovnen på 150 grader. Puddingen skal stå 1,5 time i ovnene ETTER at ovnen er blitt 150 grader.

Puddingen skal stivne over natta.

#Desserter#Juletradisjoner
Publisert: 05.11.2018
Oppdatert: 14.03.2024