Kålrotstappe med potet og gulrot

Denne kålrotstappen har en fantastisk gyllen farge og en utsøkt smak som løfter ethvert måltid. Perfekt til røkt og salt kjøtt, og helt uunnværlig som tilbehør til pinnekjøtt. Den er også et nydelig følge til tykke skiver av stekt flesk eller saftig bayonneskinke.

Ingredienser

1250 gr kålrot
2,5 stk gulrot
5 stk potet (melne)
1,25 dl matfløte
5 ss smør
0,63 ts malt muskat

Mengde/antall

5 posjoner

Fremgangsmåte

  1. Skrell kålrot, gulrot og poteter.
  2. Skjær alt i biter og kok helt møre i usaltet vann.
  3. Hell av kokevannet og la rotgrønnsakene dampe seg tørre et par minutter. Mos dem for hånd eller med stavmikser. La det gjerne være igjen litt biter.
  4. Tilsett fløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med muskat, salt og pepper.
#Juletradisjoner
Publisert: 21.01.2025
Oppdatert: 21.01.2025