Kalkungryte med karri

Uten å skryte; denne gryteretten er verdens beste! Kalkunfilet kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.

Ingredienser

800 gr kalkunfilet
4 ss flytende margarin
4 ts paprikapulver
8 dl lett kokosmelk
4 båter finhakket hvitløk
4 ts karripasta
8 stk strimlet vårløk
4 stk strimlet gul paprika
400 gr skivet østerssopp
1 stk lime
Salt og kvernet pepper
Frisk koriander

Mengde/antall

8 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler. Stek dem gylne i smøret og dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.

2. Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris og gjerne focaccia-brød.

#Middager
Publisert: 04.11.2019
Oppdatert: 04.11.2019