Jonas sine kanelsnurrer

Kjempegode kanelsnurrer som Jonas lærte å lage på skolen.

Ingredienser

100 gr smør
3 dl lettmelk
1 pk gjær
1 stk egg (kan droppe dette)
4 ss sukker
ca 8,5 dl hvetemel

Mengde/antall

16 stk. boller

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i den lille gryta, ha plata på 6.
  2. Når smøret har smeltet heller du oppi 3 dl lettmelk. Rør i blandinga med et treredskap.
  3. Pass på at blandinga ikke blir mer en 37 grader, da dør gjærsoppen. Kjenn med fingeren.
  4. Hell litt av den våte væska over i en bakebolle.
  5. Ha i 1 pk gjær og rør den ut med en gaffel. Det skal ikke være noen klumper nå.
  6. Ta oppi resten av den våte blandinga. (smør og melke blandinga)
  7. Knekk egget i en kopp og pisk det lett. Hell dette over i bakebollen.
  8. Ha i 4 ss sukker.
  9. Dryss litt og litt av melet oppi bakebollen og rør med et treredskap.
  10. Rør til deigen er fast, den skal slippe bollen. (det er ikke sikkert du trenger å bruke alt melet)
  11. Forhev deigen i ca. 15 min.
  12. Del deigen i to like store deler.
  13. Kjevl deigen til et rektangel, den skal være ca. 1 cm tykk.
  14. Smør på mykt smør med en slikkepott og dryss over kanel og sukker.
  15. Rull deigen sammen til ei pølse og kutt den i 8 like store biter.
  16. Legg kanelsnurrene på et steikebrett.
  17. Trykk bollene litt sammen og fest endene godt.
  18. Etterheves i ca. 10 min.

Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 min.

(Dersom du ønsker kan du ha litt melisglasur på bollene)

#Desserter#Kaker#Bakverk
Publisert: 22.07.2023
Oppdatert: 22.07.2023