Ingredienser
100 gr smør
3 dl lettmelk
1 pk gjær
1 stk egg (kan droppe dette)
4 ss sukker
ca 8,5 dl hvetemel
Mengde/antall
16 stk. boller
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i den lille gryta, ha plata på 6.
- Når smøret har smeltet heller du oppi 3 dl lettmelk. Rør i blandinga med et treredskap.
- Pass på at blandinga ikke blir mer en 37 grader, da dør gjærsoppen. Kjenn med fingeren.
- Hell litt av den våte væska over i en bakebolle.
- Ha i 1 pk gjær og rør den ut med en gaffel. Det skal ikke være noen klumper nå.
- Ta oppi resten av den våte blandinga. (smør og melke blandinga)
- Knekk egget i en kopp og pisk det lett. Hell dette over i bakebollen.
- Ha i 4 ss sukker.
- Dryss litt og litt av melet oppi bakebollen og rør med et treredskap.
- Rør til deigen er fast, den skal slippe bollen. (det er ikke sikkert du trenger å bruke alt melet)
- Forhev deigen i ca. 15 min.
- Del deigen i to like store deler.
- Kjevl deigen til et rektangel, den skal være ca. 1 cm tykk.
- Smør på mykt smør med en slikkepott og dryss over kanel og sukker.
- Rull deigen sammen til ei pølse og kutt den i 8 like store biter.
- Legg kanelsnurrene på et steikebrett.
- Trykk bollene litt sammen og fest endene godt.
- Etterheves i ca. 10 min.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 min.
(Dersom du ønsker kan du ha litt melisglasur på bollene)