Hjemmelaget kvikklunsj

Hjemmelaget Kvikk Lunsj er kjempeenkelt å lage. Deigen lager du av noen få enkle ingredienser som du sikkert allerede har i kjøkkenskapet.

Ingredienser

120 gr smør
120 gr melis
3 dråper vaniljeessens
350 gr mel
2 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 klype salt

TIL PYNT
600 gr melkesjokolade
1 stk appelsin, bare skallet

Mengde/antall

6 plater

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen romtemperert smør og melis til en jevn blanding.
  2. Tilsett eggene, og pisk godt. Tilsett deretter mel, vaniljesukker, bakepulver, vaniljeessens og en liten klype salt, og bland til en fast deig. Kna den sammen slik at alt samler seg.
  3. Kjevle ut deigen til rektangler på cirka 15x10 cm, 0,5 cm høye. Stek dem én og én i et smurt vaffeljern til de er gyllenbrune.
  4. Skjær forsiktig (!) inn “striper” i kjeksene med én gang de kommer ut av vaffeljernet. Dette er rillene i “Kvikk Lunsjen”. Rillene gjør det også enklere å brekke opp sjokoladen senere. Legg sjokoladekjeksene deretter til avkjøling på rist.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp kjeksene i sjokoladen. Rist av overflødig sjokolade, og og riv litt appelsinskall over de sjokoladedekte kjeksene. La stivne litt på bakeristen, før du overfører dem til et brett dekket med plastfolie og lar dem stivne ferdig i kjøleskapet.
  6. Oppbevares kjølig.
#Kaker
Publisert: 13.04.2019
Oppdatert: 26.05.2024