Gulrotkake

En veldig god gulrotkake med eple- og sjokoladebiter inni.

Ingredienser

3 stk store egg
2 1/2 dl matolje
350 gr sukker
2 ts kanel
1/2 ts muskat
1/2 ss natron
1/2 ss bakepulver
325 gr hvetemel
100 gr kokesjokolade
400 gr revet gulrot
1 1/2 stk eple

OSTEKREM
200 gr smør
500 gr melis
400 gr kremost
3 ss vaniljesukker

PYNT
Jordbær, blåbær og bringebær

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (53 min i vår ovn, sjekk med kakenål på slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende avlangt fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.

Server kaken i store serveringsstykker pyntet med masse friske bær!

#Kaker
Publisert: 04.11.2019
Oppdatert: 26.05.2024