Gryte med pølse og bacon

Enkel og knallgod gryte, som lager seg selv når først ingrediensene er lagt i gryta.

Ingredienser

400 gr bacon
400 gr grytekjøtt
400 gr Vossakorv
1 ss matolje
1 ss smør
Ca. 3 dl vann
4 stk løk
3 fedd hvitløk
1 ts chilikrydder
1 ts tørket timian
2 ts Fungi*
Salt
Pepper
1 boks hvite bønner
Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåte

*Fungi er en soppekstrakt som du får kjøpt på flaske i velassorterte dagligvarebutikker. Den passer bra som en smaksforsterker i gryter og lignende.

Start med å skjære opp baconet og grytekjøttet i terninger på ca. 1 x 1 cm og pølsene i større serveringsbiter.

Smelt olje og smør i en stekepanne eller gryte, ha i baconet og fres til det har blitt gyllenbrunt. Ta det ut av panna, men la fettet være igjen. Ha så i kjøttbitene og fres dem også. Gjenta det samme med pølsebitene. Når pølsebitene har fått farge, har du i baconet og kjøttbitene igjen.

Mens alt kjøttet steker, renser du løken og hvitløken og skjærer dem opp i tynne skiver. Ha det oppi gryta sammen med knust chili, timian, Fungi, salt og pepper. Det kan være lurt å knuse chilien mellom to lag med tørkepapir for å unngå å få de sterke frøene rett på fingrene. Fyll på nok vann til det dekker og legg på et lokk. Kok opp og la det småkoke i ca. 1 ½ time.

Du kan også gjøre dette på morgenen, men bare sette den inn i stekeovnen på 100 grader så snart den har kokt opp. Hell bønnene oppi et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem oppi gryta i de siste 10 minuttene.

Server med potetstappe, eller skjær rett og slett opp noen poteter i båter og ha i gryta den siste halvtimen av koketiden. Det er mulig du da må tilsette litt mer væske.

#Middager
Publisert: 03.02.2019
Oppdatert: 02.04.2019