Grønnsakswok med nudler og cashewnøtter

En eksotisk vegetarrett med cashewnøtter, nudler og en fyldig saus som metter godt. En av favorittene i familien, når vi har kjøttfri mandag.

Ingredienser

250 gr eggnudler, ukokt
1 ss meierismør
2 stk hvitløksfedd, finhakket
2 ts ingefær , finrevet
2 ss solsikkeolje
500 g wokblanding , fryst
¼ dl kinakål , finstrimlet
2 dl cashewnøtter
4 ss soyasaus
1 dl lettrømme 18 %
2 dl kremet kokosmelk
2 ts rød currypaste
1 stk lime , i båter

Mengde/antall

4 personer

Fremgangsmåte

1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn smør.

2. Fres hvitløk og ingefær i olje i en wokpanne på høy varme. Tilsett wokgrønnsaker, kinakål og nøtter, og fres i 2 minutter.

Tips:
Ønsker du å utvide med strimlet kjøtt av kylling, svin eller storfe, kan du steke dem med hvitløk og ingefær i 2-3 minutter før grønnsakene tilsettes.

3. Ha i soyasaus, rømme, kokosmelk og currypaste. Rør godt, og la koke 3-5 minutter. Server med nudler og lime.

#Vegetarretter
Publisert: 21.04.2020
Oppdatert: 14.03.2024