Hva er vel Tapas uten en skikkelig godt Foccatia-brød?
Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann (Deigen skal være klissete).
Finhakk tomatene og rør godt inn. Heves 1 time under tildekking.
Ha olivenolje i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.
Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.
Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.
Tips: For at deigen ikke skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.
Hev en time til under tildekking.
Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe. La brødet hvile 15 minutter før servering.