Eplekake

Klassisk kanelduftende eplekake. Serveres gjerne varm med en kule vaniljeis.

Ingredienser

2 stk epler
3 stk egg
2,5 dl sukker
1,5 dl (135 gr) flytende Melange
1 dl melk
3 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts kanel

Mengde/antall

Ca. 10 kakestykker

Fremgangsmåte

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland i Flytende Melange og melk. Rør inn hvetemel og bakepulver.
  4. Skrell og skjær eplene i tynne skiver.
  5. Hell røren i en rund kakeform (cirka 24 cm) og fordel epleskivene utover røren.
  6. Dryss på sukker og kanel, og stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter.
#Kaker
Publisert: 01.09.2020
Oppdatert: 09.09.2020