Dönerkebab av lam

Tynne skiver av sprøtt og saftig krydret lammekjøtt.

Ingredienser

DÖNERKEBAB AV LAM
1,6 kg kjøttdeig av lam
300 gr gresk yoghurt
4 ss kebabkrydder

KEBABKRYDDER
4 ss salt
2 ss cummin
2 ss garam masala
2 ss paprika
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ss cayennepepper
1 ss sennepspulver
1 ss malt koriander

Mengde/antall

2 kg kebab

Fremgangsmåte

1. For å lage dette produktet trenger du kjøttdeig av lam. Dette har en høy fettprosent og gir den riktige smaken og konsistensen. Det er viktig at kjøttet er kaldt når det skal blandes sammen. Legg i kjøttet i bakebollen til kjøkkenmaskinen din.

2. Bland sammen gresk yoghurt med hjemmelaget kebabkrydder.

3. Bland den krydrede yoghurtblandingen sammen med kjøttet å kjør til en jevn farse.

4. Press farsen i en smørt ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Ta noen få hull i folien og sett i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. La steke i 1 time.

5. Ta av folien og del kjøttet opp i 4 like deler. VIKTIG: Spar på fettet som har blitt i panna. Dette har utrolig mye smak og når vi skal steke kjøttet så bruker vi dette.

6. Når kjøttet har kjølt seg litt ned pakker du det i folie og legger i kjøleskapet. Når kjøttet er kaldt er det lett å skjære det opp i tynne strimler. Det du ikke skal bruke nå kan du fryse ned til du får lyst på kebab neste gang.

7. Skjær det kalde kjøttet i så tynne strimler du klarer og brekk opp i litt mindre biter. For å gjøre kjøttet ferdig til servering kan du enten bruke en panne eller grillplate. Varm opp pannen til høy varme. Legg i litt av fettet som ble igjen i formen når du stekte kjøttet og stek kjøttet til de blir crispy, sprøtt og saftig. Nå er kjøttet klart og kan brukes til kebab eller fylles i pitabrød eller sandwicher. Dette farsekjøttet er sånn Dönerkebab skal smake. Kjøtt, krydder og yoghurt og ikke noe annet tull.

#Middager
Publisert: 01.04.2021
Oppdatert: 26.05.2024